Om gården

Bjørge gården ligger i Lindås i Nordhordaland. Ca 200 m over hvaet, i solsiden med utsikt over fjord og fjell. 

 

Stedet har vært bebodd siden 1600-tallet, og Løen som er hjerte i kursdelen av gården, er flere hundre år gammel, i sin grunnstruktur.

Løen består av kjøkken, allrom med vedovn, dusj og to toaletter på grunnnivå. I etasjen over er et stort åpent rom, med et areal på ca 100 kvadrat, som egner seg til samlinger, meditasjon, yoga og mye mer. Pr i dag står der 2 grovhøvla bord med sittebenker med plass 40 stk.
Over det store allrommet finner du en hems over 2 nivåer med en soveflate på ca 42 kvadrat med plass til 15 madrasser.

 

Utenfor det åpne rommet finner du en bålpanne med god sitteplass rundt, og stoler som kan settes rundt.

Løen er utstyrt med kjøkkenutstyr, madrasser, masse tepper og sitteputer.

Pr idag er det også opparbeidet bålplass for seremonier og et reisverk til svettehytte.

Stedet er stadig under utvikling, og i løpet av 2020 satser Morgan på å få utvidet sovekapasiteten, med bla eget rom for kursholder. En stor tredekket lavvo ligger også på planen.

Løen er omgitt av vakker natur med mange turmuligheter og muligheter for naturarbeid. På gården går også Morgans sauer fritt rundt på bøene.

Pr i dag har det vært holdt kurs og samlinger på gården i 3 sesonger, primært innen sjamanisme og naturarbeid, men tilbudet utvides stadig. Så langt har gården vært best egnet til kurs i sommer halvåret, men dette vil også utvides etterhvert som arbeidet på Løen blir ferdigstilt.

 

Ta kontakt:

femtilappen.123@hotmail.no

Mob: 95 36 06 94

2019-02-04 15.22.07.jpg

Om Morgan 

Eier og driver Bjørge gården

Morgan er født i 1972, og kom til Bjørge som 1-åring. Her var han med i driften av gården i hele sin oppvekst.

Gården og landskapet rundt flettet seg tidlig dypt inn i Morgans hjerte og sjel, og i 2006 fikk han overta gården, og har drevet den siden.

I tillegg til å drifte gården, og jobbe som anleggsgartner, er Morgan levende opptatt av tradisjon og nærhet til naturen. Dette tar form av å i vareta naturlandskapet, leve av naturen og drifte bærekraftig, i tillegg til en interesse for sjamanisme og meditasjon. Dette har gitt en ny dybde til de sammenhengene han alltid har opplevd med alt liv rundt seg.

Høsten 2018 starten han på sin utdannelse til Angelosterapeut.